Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012


Καταγγέλλουν τον Βενιζέλο για μαγειρέματα


Για «μαγειρέματα» καταγγέλλουν τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε Δελτίο Τύπου τα μέλη της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων – διαμερισμάτων Ελλάδος. Όπως αναφέρουν, ο κ. Βενιζέλος άλλαξε παράγραφο της διάταξης 
Αποκλείοντας τις επιχειρήσει αυτές από την εξαίρεση του 35%  των κοινόχρηστων χώρων τους στο ζήτημα του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν

«Με τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» να συνεχίζονται, πιο ύπουλα από ποτέ, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο για δόλο στο θέμα του Έκτακτου Τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, ένα άδικο και εξοντωτικό χαράτσι , που, όπως φαίνεται θα αποτελέσει και το τελειωτικό «χτύπημα» για πάρα πολλές επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων δωματίων και Διαμερισμάτων.
Καταγγέλλουμε την πολιτική των μεθοδεύσεων και τα «μαγειρέματα», που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της χώρας, αλλά και την παραπλανητική τακτική απέναντι στο Σώμα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Μετά την προσφυγή και κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικράτειας Αίτησης Ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης 12/11/2011 και της εγκυκλίου 1244/1 – 12 – 2011, οι οποίες εξαιρούν από την απαλλαγή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών τους κοινόχρηστους χώρους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, ο υπουργός οικονομικών προσέφυγε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει τη διάταξη της παραγράφου 5ε, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 262 Α/16 – 12- 2011 άρθρο 2 παρ. 4) παραπλανώντας τους βουλευτές που ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη και ακυρώνοντας τον αγώνα για την προστασία των δίκαιων αιτημάτων μας.
Ο κύριος υπουργός εξωθήθηκε σε αυτή την κίνηση μη μπορώντας να δώσει εξηγήσεις στις επερωτήσεις βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την καταστρατήγηση του νόμου μέσω των υπουργικών αποφάσεων
Εμείς οι τουρισμοί επιχειρηματίες του τουρισμού που καθημερινά μοχθούμε για να επιβιώσουμε, επενδύοντας όλα μας τα έσοδα στις ίδιες επιχειρήσεις μας και τις οικονομίες στην πατρίδα όχι και στην Ελβετία, όπως επί χρόνια πράττει η «αφρόκρεμα» του επιχειρείν, αρκετοί πολιτικοί και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τη χώρα και το λαό της, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για ίση νομοθετική μεταχείρισή μας από το κράτος, όσο κι αν ο υπουργός Οικονομικών επιμένει υπέρ των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, «χρησιμοποιώντας» ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.
Απευθύνουμε δριμύ κατηγορώ στην πολιτική του υπουργού Οικονομικών και προειδοποιούμε ότι εάν δεν αλλάξει τακτική, την ημέρα των εκλογών θα βρει απέναντί του έναν ολόκληρο κλάδο, ενωμένο και αποφασισμένο να απαλλάξει τη χώρα από τέτοιου διαμετρήματος πολιτικούς και πολιτικές».