Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το λαγωνικό του Λιμενικού εντόπισε 12 κιλά κάνναβης στην Καβάλα

Περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης κατέσχεσε χθες το Λιμεναρχείο Καβάλας, το οποίο χειρίστηκε αρκετά σοβαρή υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Οι πληροφορίες που έφτασαν αρχικά στο Λιμενικό Σώμα, «φωτογράφιζαν» τη δράση δύο ατόμων που διακινούσαν κάνναβη εντός κι εκτός νομού Καβάλας.
Μετά από συντονισμένες έρευνες αρκετών ημερών, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου ακινητοποίησε χθες το μεσημέρι για έλεγχο στην πόλη της Καβάλας δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 58 ετών. Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες των δύο ανδρών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Λιμεναρχείου καθώς και παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Μετά από λίγη ώρα, το λαγωνικό του Λιμενικού που ακούει στο όνομα Μπετιάρ, εντόπισε επιμελώς κρυμμένα 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, σε οκτώ συσκευασίες περίπου του ενός κιλού καθώς και σε πολλές μικρότερες συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση. Βρέθηκαν επίσης, 21 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και 3 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Καβάλας, όπου και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.
Για την υπόθεση διενεργείται σχετική προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται. Βασικό στοιχείο της έρευνας τώρα θα αποτελέσουν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των δύο ανδρών για να βρεθούν οι διασυνδέσεις τους.
Τάσος Αποστολίδης